takaisin listaukseen

Melancholy Man

Melacholy Man "Mauri"

VH19-203-0002
Zweibrücker, ori
mustankimo, 167cm
syntynyt 13.4.2015 (9v) Saksassa

omistaja Nana VRL-13558
kasvattaja Garmen Gilfred, GER

Koulupainote; ko GP, re 100cm, me 90cm

Meriitit

M  aurin tarina alkaa siitä kun se syntyi maailmaan pienenä mustana möykkynä monen tunnin yrittämisen jälkeen. Sen emä menehtyi synnytykseen ja pieni Mauri jäi ypöyksin. Mauria hoidettiin koko ajan ja ruokittiin pullosta. Tallin muita tammoja yritettiin saada hyväksymään pieni musta olento oman varsan lisäksi muttei se oikein kenellekään kelvannut. Oltiin siis lähtötilanteessa. Joka paikkaan oli soiteltu mutta vastaus oli aina ollut kielteinen. Kunnes eräänä päivänä puhelimeen tuli soitto. Meillä olisi teille tamma jonka varsa menehtyi viime yönä. Niin pienen Maurin matka huopiin käärittynä maasturin takapenkillä alkoi. Se ei ollut moksiskaan auton äänistä vaan nojasi pää hoitajaa vasten ehkä sekin ymmärsi että oltiin menossa parempaan päin. Tallille saavuttuamme talutimme pienen Maurin katsomaan jos tämä olisi se oikea tamma. Laitoimme sen päälle viltin joka oli ollut tamman varsan päällä jotta siinä olisi tuttu tuoksu. Annoimme tamman varovasti haistella Mauria. Seuraavassa hetkessä tamma päästi pienen hyvin lempeän hörähdyksen hyväksynnän merkiksi ja me autoimme Maurin nisälle. Jätimme kaksikon tutustumaan toisiinsa ja seurasimme niitä toimistossa kameran avulla. Tamma piti hoivasi Mauria. Huokaisimme helpotuksesta. Ehkä pahin olisi nyt ohi. Mauri palasi kotiin heti vieroituksen jälkeen oikein reippaana nuorena miehenä.

Melancholy Man tutummin Mauri on todella ihmisystävällinen mutta toisinaan siltä löytyy niitäkin päiviä millon se leikkii isoa mahtavaa oria joka ei mielistele ketään. Hoidettaessa sillä on tapan steppailla ja pudotella kaikkea mitä sen eteen on jätetty. Monesti loimet ja harjakassit ovat saaneet kyytiä. Se varmaan ajattelee ettei hoitajilla ole parempaakaan tekemistä kun korjailla herran aiheuttamia sotkuja. Suitsien laittamista saattaa hankaloittaa sen tapa nostaa pää mahdollisimman korkealle. Joten mukaan kannattaa varata pari leipäpalasta silloin pää putoa alas samalla vauhdilla kun se on mennyt ylöskin.

Ratsastaessa Maurilta löytyy myös temppuja kuten pysähtyminen kesken kaiken ilman syytä ja sen yllättynyt ilme kun sitä pyytää jatkamaan. Sen mielestä kun hän pysähtyy on aika mennä takaisin tallille. Kukaan ei tiedä mistä se on sen oppinut mutta koskaan sille ei saa antaa periksi. Toinen mitä se tekee on maneesissa kulmien oikominen jos sitä ei heti alkutunnista ratsasta kulmie kunnolla se yrittää koko lopputunnin sitten väistää kulmiin menemistä. Sillä on tasaiset liikkeet joissa ratsastajan on helppo istua. Se saattaa olla aluksi hieman raskas kädelle mutta kun sitä ratsastaa hyvin kevyellä ohjastuntumalla ja enemmän painoavuilla raskaus katoaa. Kouluradalla se viihtyy kaikista parhaiten kunhan sillä on paljon tekemistä. Esteillä se helposti kyllästyy ja rupeaa keksimään ihan omia juttujaan kuten vaikka hevosyöjämonstereita kentän aidan takana tai maneesin nurkissa.

Maastoillessa Maurista kuoriutuu oman elämänsä laukkahevonen sillä mitä kovempaa sen parempi. Mitä pidempi suora sitä vauhdikkaampi saa olla. Tosin yleensä ratsastaja ei ole samaa mieltä asiasta joten monesti se joutuu tyytymään kohtaloonsa ja olemaan vain tavallinen ratsu. Se pärjää hyvin yksinkin mutta toki kaksin on aina kivempi koska voi saada aikaiseksi vaikka laukkakilpailun. Vedestä se ei kauheammin piittaa mutta pyydettäessä menee polvia myöten mutta ei pidemmälle.

Sukutaulu

i. Depressed Day
evm, mkm, 166cm
{
ii. Anxiety Army
evm, mkm, 167cm
{
iii. Woebegone
evm, m, 168cm
iie. Wishfull
evm, rnkm, 162cm
ie. Puzzlement
evm, rn, 161cm
{
iei. Cliffhanger
evm, rn, 167cm
iee. Secrecy
evm, m, 161cm
e. Grandiose
evm, mkm, 162cm
{
ei. Idolatry
evm, rn, 166cm
{
eii. Fidelity
evm, mkm, 167cm
eie. Supreme
evm, rn
ee. Lady In Black
evm, m, 162cm
{
eei. Patrol Unit
evm, rn, 165cm
eee. Ladyn In Red
evm, m, 160cm

Jälkeläiset

o. Varsan nimi syntynyt 20.2.2019, Suomi emästä Emän nimi KTK-II
o. Varsan nimi syntynyt 20.2.2019, Saksa emästä Emän nimi
o. Varsan nimi KERJ-I ERJ-I syntynyt 20.2.2019, Iso-Britannia emästä Emän nimi

Kilpailumenestys

00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokka - 0/00


05.02.2019 Näin koulutat Maurin osa 3467 | Kirj. Omistaja

Pilvet rakoilivat ja aurinko alkoi pikkuhiljaa näyttäytyä. Oli satanut monta päivää putkeen ja olemme joutuneet liikuttamaan hevoset monta päivää maneesissa kun vasta rakennettu kenttä oli vain velliä vaikka siihen oli tehty hyvä kova pohja jonka päälle oli laitettu vielä hiekkaa pehmittämään hiukan. Olin kuitenkin päättänyt että olisi aika vähän maastoilla säästä huolimatta. Ratsukseni valikoin Maurin joka jo talliin taluttaessa tuntui virheeltä. Energiaa täynnä oleva ori pörisi ja steppaili normaalia enemmän. Pelkäsin sen jopa lähtevän lentoon. Mieheni tuli minua vastaan tallissa ja katseli Mauria. Onneksi hänen ei tarvitsisi nousta oripojan selkään tämä tokaisi ja katosi toimiston syövereihin jatkamaan remonttia.

Pyh! Kyllä me pärjäisimme. Hoidin orin nopeasti sillä olin monta kertaa litistyä seinää. Varustin itseni ja talutin ratsuni ulos. Kiipesin juuri ja juuri kavuta sen selkään kun olimme jo menossa. Jouduin hieman jarruttelemaan meno haluista Mauri jotta saisin aseteltua edes omat jalat jalustimiin. Jostain tuntui että nyt jo vauhdikkaaseen oriin löytyi lisävirtalähde kun se tajusi että olemme menossa maastoon. Puiden oksat tiputtelivat vettä päällemme kun astelimme kapeaa metsäpolkua. Orin tahti oli hieman rauhoittunut kun se joutui katselemaan mihin astui. Pääsimme isommalle tielle jossa aukeni pitkä suora. Voin vaikka vannoa että jokainen Maurin jokainen lihas jännittyi odottamaan käskyjä. Pyysin siltä aluksi ravia joka muistutti enemmän ompelukoneen tikittämistä kuin hienon kouluhevosen ravia.

Lopulta luovutin ja pyysin oria laukkaamaan. Sitä ei tarvinnut kahta kertaa käskeä kun se oli jo menossa. Nousin kevyeeseen istuntaa ja nojasin hieman orin kaulalle päin. Laukkasimme koko suoran loppuun jossa oli jo pakko alkaa hidastelemaan ravin kautta käyntiin. Mauri puuskutti mutta oli silti valmis pyrähtämään uuteen laukaan jos vain siltä sitä vaadittiin. Taputtelin orin kaulaa ja tokaisin että tämä riittää kyllä. Kotiin päin mentäessä otimme muutaman pätkän ravia. Pihassa laskeuduin alas ja talutin jo hieman rauhallisemman orin sisään. Poistin siltä varusteet ja pesin hiki kohdat haalealla vedellä. Paketoin sen vielä loimeen ja vein pihalle muiden seuraan.

virtuaalihevonen   |   kuvat © ransu.kuvat.fi   |   ulkoasu © vrl-00816